-

Italia este cea mai afectată ţară de COVID-19 după China. Ultimul bilanţ al autorităţilor italiene arată că au murit din cauza coronavirusului 336 de persoane.

Numărul infectărilor depăşeste acum 7300. Premierul Italiei a instituit prin decret carantină în nordul Italiei, ceea ce afectează 16 milioane de oameni, un sfert din populaţia ţării. Potrivit corespondentei RRA la Roma, în toată Italia rămân închise instituţiile de învăţământ până pe 3 aprilie, precum şi muzeele, teatrele, cinematografele şi toate locurile publice care nu asigură o distanţă de siguranţă de un metru între persoane. Deplasările au fost restricţionate, şi multe curse aeriene au fost oprite la sol.
În numai 24 de ore 1326 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, numărul total ajungând astfel la 7375 de cazuri în Italia. 133 de pacienţi, unul cu o vârstă sub 49 de ani, dintr-un total de 366, au murit în ziua de duminică şi sunt din Lombardia, regiune care în întregime, împreună cu alte 14 provincii, din regiunile Emilia Romagna, Veneto, Marche şi Piemonte, până la 3 aprilie devin zone roşii din care nu se iese şi nu se intră decât în cazuri excepţionale. Printre cele 16 milioane de cetăţeni nevoiţi să intre în carantină se află şi aproximativ 500.000 de români. Scriitoarea Irina Ţurcanu, din Piacenza, se află în izolare la domiciliu, împreună cu soţul şi cele două fiice de la 23 februarie: „Putem să mergem la serviciu doar în cazul în care este indispensabilă prezenţa noastră, pentru cumpărături în caz de nevoie sanitară, de fapt este un pic ceea ce noi am făcut chiar de la început.”
În condiţiile în care nu mai există locuri disponibile în spitalele din Lombardia, 13 pacienţi, infectaţi cu o COVID-19 vor fi transferaţi la secţiile de terapie intensivă a spitalelor din alte regiuni limitrofe.

RADOR
Foto: Pixabay