-

Măsurile stricte de carantină implementate în nordul Italiei au fost extinse la întreaga ţară, în condiţiile în care numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească.

Toate adunările publice au fost interzise, iar populaţia este îndemnată să rămână acasă. Oamenii trebuie să ceară permisiunea de a călători, în cazul în care au o necesitate medicală sau profesională urgentă. Toate şcolile şi universităţile din ţară vor fi închise până la începutul lunii aprilie.

Toată populaţia Italiei, aproximativ 60 de milioane de oameni, este constrânsă la izolare, din cauza epidemiei de coronavirus, după ce guvernul a decis să extindă măsurile restrictive din nord la nivelul întregii ţări. Decretul semnat azi-noapte de premierul Conte îndeamnă companiile să le dea concediu angajaţilor, pentru a limita chiar şi deplasările în interes profesional: „Nu va mai exista o zonă roşie; toată Italia va deveni o zonă protejată”.
Este soluţia la care a ajuns premierul Giuseppe Conte pentru a combate extinderea epidemiei de coronavirus. Decizia a fost luată după ce numai în două săptămâni în Peninsulă s-a ajuns la peste 9.170 de cazuri de COVID-19, cu 724 de pacienţi care s-au vindecat şi 463 de decese. Noile măsuri denumite de Conte în mod simbolic "Eu rămân acasă" intră în vigoare de astăzi şi sunt valabile până la 3 aprilie. Călătoria în întreaga Peninsulă va fi restricţionată dacă nu vor exista justificări privind munca, deplasările pe motive de sănătate sau cazurile de necesitate.
Giuseppe Conte: „Nu va mai exista prima zonă sau a doua zonă din Peninsulă. Va fi Italia, o Italie - zonă protejată. Va trebui, deci, să se evite pe întreg teritoriul Peninsulei deplasările, cetăţenii se vor putea mişca doar în condiţii de strictă necesitate.”
Toate instituţiile de învăţământ, inclusiv cele universitare, vor fi închise până în 3 aprilie, adunările publice sunt interzise, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile şi restaurantele vor fi deschise până la ora 18:00.

RADOR
Foto: Pixabay