-

O serie de medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare nu mai sunt eligibile pentru a fi exportate din România.

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a dispus emiterea unui ordin ce cuprinde suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuţiei, în afara teritoriului României, a medicamentelor, dispozitivelor medicale şi materialelor sanitare esenţiale în prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu COVID-19.

Această măsură face parte din planul de acţiune al MS ce are are în vedere asigurarea cu stocuri adecvate şi continue de medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare esenţiale în această situaţie. Lista va fi stabilită împreună cu experţii din comisiile de specialitate ale ministerului, avându-se în vedere în mod special, medicamente precum: antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermicele, antifungice, anestezice, sedative, precum şi alte medicamente considerate necesare în tratarea cazurilor de COVID-19 şi a complicaţiilor acestora.
 
De asemenea, lista va cuprinde materiale sanitare şi dispozitive medicale cum ar fi: combinezoane, mănuşi, seringi, măşti, ochelari de protecţie, soluţii dezinfectante, precum şi alte materiale şi dispozitive medicale identificate a fi necesare pentru gestionarea cazurilor de COVID -19.
AGERPRES
Foto: Pixabay