-

Spitalul de Urgenţă din Petroşani a luat măsuri speciale, după ce o pacientă internată aici, care a ascuns faptul că vine dintr-o zona de risc, a fost confirmată cu coronavirus.

Secţia de Neurologie, unde a fost internată femeia de 26 de ani, a fost închisă pentru dezinfecţie, iar 50 de cadre medicale, inclusiv un echipaj de pe ambulanţă şi cadre de la o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi este una complexă, din moment ce pacienta cu coronavirus a plecat de acasa, desi era izolata la domiciliu, si s-a plimbat prin mai multe sectii ale spitalului, dar şi la câteva instituţii din Petroşani şi la o clinica din Hunedoara.
Doctorul Cecilia Birau, purtatorul de cuvânt al DSP Hunedoara, a declarat ca ancheta epidemiologica este în desfăsurare şi au fost recoltate probe de la 50 de persoane până acum, izolate la domiciliu, şi se continua ancheta pentru a se stabili exact toate persoanele cu care tânara a intrat în contact. Potrivit inspectorilor, toate persoanele identificate pâna acum sunt cadre medicale, ceea ce a dus la măsura închiderii temporare a secţiei de neurologie pentru dezinfecţie. De asemenea, şi pacienţii cu care a stat în timpul spitalizarii sunt izolati şi li s-au recoltat probe.
Potrivit reprezentanţilor DSP Hunedoara, testele au fost trimise la Timişoara şi se aşteapta rezultatul.

RADOR
Foto: Pixabay