-

Cadrele medicale care au activitate în şcolile din Satu Mare se vor implica în asigurarea asistenţei medicale în punctele de trecere a frontierei, şi a persoanelor aflate în autoizolare sau în carantină, în contextul epidemiei de COVID 19.

Macrina Mihai, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare precizează că luarea acestei măsuri a fost posibilă ca urmare a faptului că activitatea şcolilor este suspendată, fiind recrutaţi deopotrivă medicii şi asistentele din unităţile de învăţământ:
"Deoarece activitatea unităţilor de învăţământ este suspendată, cadrele medicale care lucrează în cabinetele medicale şcolare au fost recrutate pentru a sprijini activitatea din punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru a acorda asistenţă medicală persoanelor aflate în carantină şi/sau izolare. Această măsură a fost posibilă întrucât aceste persdoane sunt plătite din fondurile Ministerului Sănătăţii", a declarat Macrina Mihai.
Pentru a fi repartizaţi şi informaţi cu privire la activitatea pe care o vor desfăşura, medicii şi asistente s-au prezentat la DSP. În total au fost recrutate aproximativ 30 de persoane.

RADOR
Foto: Pixabay