-

Zbor umanitar în aseară. 122 de români au fost aduşi cu o aeronavă TAROM din Italia. Ştiţi că zborurile spre şi dinspre Italia, cele de linie, regulate, au fost oprite.

Acesta a fost un zbor excepţional! Putem vorbi de o dublă cursă umanitară, pentru că totul a plecat de la o solicitare din partea Şantierului Naval Brăila, unde lucrau 23 de cetăţeni italieni. Aşadar, Şantierul Naval Brăila a solicitat Companiei Naţionale de Transporturi o aeronavă pentru a-i duce pe italieni până în Veneţia şi de acolo au fost preluaţi 122 de cetăţeni români care lucrează la aceeaşi companie, care are o filială şi acolo, în Veneţia, dar şi la noi, în România, şi aşa s-a reuşit acest transport. 23 de cetăţeni italieni au fost duşi acasă, în Veneţia, şi 122 de cetăţeni români au fost aduşi la Bucureşti, la ora 20:00 aseară. Pentru a se asigura că totul decurge potrivit normelor de siguranţă, la bordul aeronavei a fost şi un reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a efectuat instructajul cu privire la toate măsurile de siguranţă şi le-a asigurat celor care se aflau în aeronavă asistenţă pe toată durata zborului. Aşadar, o măsură bună pe care cei de la TAROM au luat-o, au reuşit să ducă în Italia, la Veneţia, 23 de cetăţean italieni şi au reuşit să aduc acasă 122 de cetăţeni români.
Pentru că vin din Italia vor intra în mod sigur în carantină pasagerii acestui avion şi este evident, din ce vedem, vedem că au fost făcute pregătiri speciale la Otopeni, vedem că sunt pe scara avionului oameni îmbrăcaţi în combinezoane, din acelea speciale de protecţie. Cu siguranţă, toţi pasagerii acestui avion au fost duşi în spaţii de carantină - acestea sunt regulile. Italia este o ţară care în totalitate se află în carantină. Imaginile ne arată felul în care Aeroportul Otopeni s-a pregătit pentru această operaţiune specială.

RADOR
Foto: Pixabay