-

Intervenţiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti care nu reprezintă urgenţe şi care pot fi reprogramate sunt suspendate

Măsura se ia de astăzi, timp de două săptămâni. Aşa prevede ordinul comandamentului acţiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu coronavirus la nivelul unităţilor sanitare publice şi private. Ce alte prevederi mai conţine acest ordin?
Pe lângă faptul că nu se vor mai face internări în spitalele publice şi private, se suspendă şi consultaţiile programate şi programabile în structurile ambulatorii ale acestor unităţi sanitare. De asemenea, în termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, vor fi externaţi toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu au nevoie în mod obligatoriu de îngrijiri medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi fără afectarea salarizării.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 c 2