-

Specialiştii din domeniul combaterii criminalităţii din Vâlcea desfăşoară o campanie de combatere a agresiunilor online la adresa copiilor.

Acţiunea are loc într-o perioadă în care elevii stau tot mai mult pe internet. Oamenii legii fac apel la părinţi să petreacă mai mult timp în aer liber cu copiii lor, dar şi să le monitorizează activitatea în mediul online. Corespondentul RRA, Ana-Maria Cârstea, are detalii.

Fenomenul din spaţiul online poate cauza sentimente de însingurare, teamă, tristeţe, uneori chiar disperare, având un impact emoţional important asupra tuturor copiilor implicaţi, fie ei victime, martori sau agresori. Şi deşi în Vâlcea nu au existat cazuri de cyberbullying, poliţiştii vâlceni de la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat mai multe sesiunii de informare, cu sprijinul profesorilor-diriginţi. Oamenii legii atrag atenţia părinţilor să monitorizeze în permanenţă comportamentul propriilor copii.
Comisar Bianca Enăchescu: „Recomandăm partea de control parental. Marea majoritate a părinţilor, nu neapărat că sunt atehnici, dar nu înţeleg exact ce au de făcut. Recomandăm tuturor să folosească site-ul celor de la "Salvaţi Copiii". Există reţete cu fiecare pas pe care poţi să-l faci ca să-ţi instalezi un progrămel şi să verifici, şi istoricul navigării copilului tău în zona de internet sau poţi să-i blochezi accesul către anumite site-uri, poţi să vezi practic timpii pe care el îi petrece în faţa calculatorului. Sunt măsuri de protejare, practic, a copiilor noştri.”
Conform studiului realizat de organizaţia "Salvaţi Copiii", unul din doi elevi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani este expus cyberbullying-ului.

RADOR
Foto: Pixabay