-

R Toţi vânzătorii autorizaţi de maşini, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula autoturismele pentru noii proprietari, direct, printr-un simplu document.

Anunţul a fost făcut de ministrul de interne, Marcel Vela, care a explicat că formularul poate fi completat online, scutindu-l pe viitorul posesor al vehiculului să mai meargă la ghişeele de înmatriculare.
Marcel Vela: „Inclusiv producătorii - Dacia Renault şi Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul. În acelaşi timp se pot face şi alte operaţiuni, direct de către proprietarul autovehiculului. Este vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie, obţinerea unui duplicat al actului de înmatriculare şi, nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot să obţină o autorizaţie de circulaţie pentru probe.”
Potrivit reporterului nostru Alex Buzică, autorităţile vor ca, în viitor, operaţiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporţie de 80-90% în format electronic.

RADOR
Foto: Pixabay