-

În contextul numărului mare de cazuri de coronavirus, autorităţile sanitare caută soluţii atât pentru suplimentarea locurilor în secţiile de terapie intensivă.

Dar și, în general, pentru creşterea capacităţii în spitalele destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19. La nivel naţional, se fac reconfigurări de spaţii şi se modifică destinaţia unor unităţi medicale. 
Spitalul modular militar instalat în curtea Institutului "Ana Aslan" din Capitală a reluat internările pentru pacienţii cu corobavirus, după ce unitatea a fost reconfigurată. Zece paturi de terapie intensivă erau programate să devină funcţională şi la unitatea amenajată în interiorul Sălii Polivalente din campusul Universităţii de Medicină din Târgu Mureş, gândită iniţial pentru tratarea cazurilor medii. Alte zece paturi ATI ar urma să se adauge pentru ca, în cursul săptămânii, să fie disponibile şi 30 de locuri pentru pacienţii fără forme grave ale bolii. Spitalul de Recuperare din Cluj Napoca redevine unitate COVID, în contextul evoluţiei epidemiei. În paralel, autorităţile au luat măsuri pentru a suplimenta secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj cu 11 paturi.
O altă măsură vizează detaşarea, începând de astăzi, timp de două săptămâni, a zece cadre medicale la Spitalul Elias din Bucureşti în vederea operaţionalizării secţiei de terapie intensivă a unităţii modulare, conform unui ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

RADOR
Foto: Pixabay