-

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, la Craiova, că o creştere cu doar 14% a punctului de pensie este maximul pe care România şi-l permite în acest moment.

El a făcut un apel către pensionari să înţeleagă că situaţia economică a ţării este extrem de dificilă şi a spus că, deşi creşterea nu este foarte mare, este sustenabilă, iar guvernul are siguranţa că va putea plăti aceşti bani.
Ludovic Orban: „Orice creştere pentru care nu există garanţia că pot fi obţinut banii necesari pentru susţinerea acestor creştero, poate să ducă la situaţii extrem de grave, fie inflaţie, fie există un risc să ajungem în situaţia în care să ne finanţăm din ce în ce mai greu şi din ce în ce mai scump. Eu nu pot accepta o astfel de situaţie. De patru luni este un adevărat dezmăţ în Parlamentul României în materie de legi care generează noi şi noi cheltuieli pentru bugetul de stat şi pentru celelalte bugete. Îi rog pe părinţii şi pe bunicii noştri să înţeleagă că am făcut maximum posibil. Garantăm că putem să o susţinem şi putem să sigură resursele financiare, iar odată cu creşterea punctului de pensie să crească şi puterea de cumpărare a pensiilor românilor.”

RADOR
Foto: Pixabay