-

Mai multe focare de Covid 19 au fost raportate la Iaşi. Este vorba despre 39 de persoane, angajate la un spital, la un centru de servicii sociale, precum şi la 3 agenţi economici.

Cele mai cazuri au fost înregistrate la Societatea CONEST din Iaşi, unde au fost depistaţi pozitiv 21 de muncitori vietnamezi.
Cu detalii, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu: "Putem menţiona unul la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Dr. N. Oblu', mai exact la biroul de contabilitate, unde, cinci salariaţi au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus. un alt focar ar fi la un agent economic din municipiul Iaşi, unde, patru salariaţi au fost testaţi pozitiv cu Covid19. La Centrul de Servicii Sociale Budăi, mai există un focar, sunt cinci salariaţi depistaţi pozitiv cu Covid19, aici, desigur, s-au luat şi măsuri ca şi în cazul celorlalte focare, izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii. Mai menţionăm încă doi agenţi economici din municipiul Iaşi, o firmă, unde, patru salariaţi au fost testaţi pozitiv cu Covid19. La fel, aici au fost izolate cazurile confirmare, a fost închisă secţia de producţie şi a avut loc o dezinfecţie terminală a secţiei. Un ultim focar la un agent economic din municipiul Iaşi, mai exact la o firmă de construcţii. 21 de salariaţi testaţi pozitiv cu Covid 19. Toate cazurile au fost redirecţionate către Spitalul de Boli Infecţioase".
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, a precizat că toţi cei 21 de muncitori infectaţi au fost evaluaţi clinic, doi au rămas la "infecţioase", iar ceilalţi 19 au fost trimişi în izolare la spitalul CFR.
Carmen Dorobăţ a făcut şi precizări referitoare la gradul de ocupare al Spitalului de Boli Infecţioase: "În momentul de faţă, la preluarea gărzii erau 10 locuri în zona de confirmaţi pentru femei, două pentru bărbaţi, nu erau locuri la Terapie Intensivă la noi, la compartimentul de Neurochirurgie. Destinat acestei infecţii mai existau cinci locuri şi în ceea ce priveşte numărul copiilor internaţi este vorba, în ultima săptămână, şapte copii care au vârste între 3 luni şi 15 ani, din fericire nu au forme grave, au forme asimptomatice de boală".

RADOR
Foto: Pixabay