-

Evenimentele organizate în zeci de tări sunt menite să atragă atentia comunitătilor asupra nevoilor pe care le au persoanele care suferă de această maladie.

Ziua mondială a sclerozei multiple are loc la data de 30 mai.

Stafeta ciclista SM este organizata de Asociatia de Scleroza Multipla din România în parteneriat cu Asociatia SM SPEROMAX Alba si cu sustinerea Asociatiei Filantropia Ortodoxa din Alba Iulia si Liga Studentilor din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Evenimentul se desfasoara în zece localitati din România si Bucuresti, intr-un demers comunitar de sustinere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multipla, pentru solidarizarea si încurajarea persoanelor afectate de aceasta maladie.

Evenimentul va avea loc vineri, 1 iunie, începând cu ora 17.00, pe traseul Latura de Vest a Cetatii Alba Carolina – santurile Cetatii – Piata Tricolorului si vor participa voluntari, persoane afectate de SM, familiile acestora, iar invitatia este deschisa pentru toti cei care doresc sa fie alaturi de ei.

Dat fiind faptul ca în acest an Stafeta Ciclista SM coincide cu Ziua Internationala a Copilului, cei mici sunt asteptati sa participe în numar cât mai mare. La acest eveniment va lua parte si Garda Nationala de la Alba Iulia, transmit organizatorii.

(ANDREEA BOGDAN)