-

MAE, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a lansat în comuna timişeană Şag, un nou format de discuţii cu cetăţenii despre Uniunea Europeană, #VorbimDespreEuropa.

Discuţiile directe cu un număr definit de persoane, din grupe de vârste diferite, alese în mod aleatoriu din localitate, s-au desfăşurat în parcul comunei, concentrându-se pe distanţa între deciziile europene şi realităţile cotidiene ale cetăţenilor, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

"Prin acest nou format dorim să integrăm în viziunea României privind viitorul Uniunii Europene părerile şi aşteptările reale ale oamenilor, fără intermediari sau bariere impuse de formatele obişnuite", a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Judeţul Timiş va fi gazda mai multor reuniuni pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, prin prisma deciziei Consiliului Interministerial pentru pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de a organiza reuniuni în toate zonele ţării.

În acest context, în prealabil, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, pentru a discuta aspectele organizatorice care vor fi întreprinse împreună pentru buna reuşită a evenimentelor propuse a fi organizate în judeţ.

"Judeţul Timiş poate contribui la imaginea de ţară pe care vrem să o promovăm pe perioada mandatului nostru, atât datorită rolului determinant pe care l-a avut în declanşarea Revoluţiei din 1989 şi în lupta pentru reinstaurarea democraţiei, cât şi prin prisma faptului că în 2021 Timişoara va deveni Capitală Culturală Europeană", a explicat Negrescu.

În desfăşurarea acţiunii din comuna Şag s-au mai implicat primăria din localitate şi Consiliul Judeţean Timiş.

Sursa: AGERPRES

Sursa foto