-

În comuna Bârla din județul Argeș funcționeză, de astăzi, un centru medical modern și extrem de util în zona de sud a Argeșului, la limita cu județele Olt și Teleorman.

Centrul va funcţiona în satul Mozăceni-Vale, într-un spaţiu modernizat, cheltuielile cu funcţionarea sunt asigurate de la bugetul local, iar serviciile medicale vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeș.
Acest centru va deservi nu doar locuitorii din Bârla, ci și din localitățile limitrofe. Astfel, pentru probleme minore de sănătate argeșenii din zonă nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Costești sau Pitești.
Președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, și primarul localități, prof. Gheorghe Voicu au deschis oficial noul Centru de Asistenţă Permanentă Medicală.
Începând de azi, șapte medici vor asigura aici asistența medicală permanent. În Argeș, din 2016 până azi, Consiliul Județean Argeș a cofinanțat realizarea de investiții pentru modernizarea a 19 dispensare.

„Mai avem în plan deschiderea unor Centre de Permanență la Mărăcineni și Rucăr. Încercăm, prin aceste centre medicale să îndrumăm oamenii cu probleme medicale minore către aceste, fără să mai fie nevoiți să ajungă, de la mare depărtare, la spitalele de urgențe din orașele Pitești sau Costești” a afirmat președintele C.J. Argeș, Dan Manu.
În comuna Bârla exista, în urmă cu mulți ani, stațiunea balneoclimaterică Bădești-Băi. Astăzi însă este în conservare, dar clădirea care se află în proprietatea Primăriei este încă într-o stare foarte bună. Tocmai de aceea, primarul Gheorghe Voicu a cerut sprijin președintelui Dan Manu pentru găsirea unor soluții constructive de reabilitare a acestei unități în interesul comunității locale.


Sursa: Constantin Pașol
Sursa foto: Comunicat Primăria Bârla