-

Astazi, la sediul primăriei Borcea, județul Călărași, a avut loc o instruire privind modul de acțiune la primele semne ale bolii care a făcut ravagii în opt județe.

Prefectul județului Călărași, George Iacob, primarul comunei Borcea Nedelcu Aniel, senator Roxana Pațurcă, dar si reprezentații Direcției Sanitare Veterinare și Sănătatea Alimentelor Călărași au avut astăzi, o întâlnire informală cu crescatorii de porci în contextul în care la granițele județului sunt tot mai multe focare de pestă porcină africană și există riscul iminent ca aceasta să se extinda.

Prefectul George Iacob a precizat, pentru Radio Romania Antena Satelor, că o sa atragă atenția celor prezenți că boala a evoluat exploziv în sud-estul țării și este necesar să se se acționeze ferm. Acesta a mai spus ca în județul Călărași exista doua filtre permanente în comunele Stefan cel Mare și Borcea pe care le-a verificat personal de nenumărate ori. George Iacob si-a arătat îngrijorarea și a mai spus că autoritățile și fermierii trebuie să fie în alertă ca pesta porcină africană sa nu se extinda.

Această adunare cetățenească de duminică, 5 august, nu este prima de acest fel organizată în zonă, iar acțiunile de informare/conștientizare a populației vor continua, ne asigură organizatorii.

RAMONA ALEXANDRESCU