-

Administraţia Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş face un apel către turiştii care vin în vizită, dar şi către localnici să nu mai arunce deşeuri decât în locurile special amenajate.

Pe lângă aceasta, oamenii sunt rugați şi să manifeste respect faţă de această zonă unică în România. Directorul Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, Hegyi Barna, a declarat, pentru Agerpres, că o problemă o reprezintă, pe de o parte, turiştii de tranzit, care aruncă gunoaie în Cheile Bicazului şi Lacu Roşu, dar şi localnicii şi firmele din zonă, care aruncă deşeurile menajere în diverse locuri.

În ceea ce priveşte turiştii care vin în Cheile Bicazului şi Lacu Roşu, Hegyi Barna face un apel către aceştia să ducă gunoaiele în rucsacuri până într-un loc unde le pot pune şi în niciun caz să nu le arunce pe fereastra maşinii sau în pădure.

Directorul Parcului Naţional spune că vina aparţine, parţial, şi autorităţilor locale, care nu amplasează suficiente tomberoane în zonele publice, dar recunoaşte că acestea nici nu pot fi puse "la fiecare metru", pentru că, din punct de vedere vizual, "nu arată bine".

Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, situat în munţii Hăşmaş, pe aria judeţelor Harghita şi Neamţ, are o suprafaţă de 7.000 de hectare şi adăposteşte păsări şi plante rare, unul dintre puţinele lacuri de baraj natural din Europa Centrală şi de Est, unele din cele mai impozante chei de calcar din Europa, dar şi pajişti de o frumuseţe uimitoare.

Mai mult pe: Agerpres
Sursa Foto: atractiituristice.ro