-

Mii de credincioși creștini de pretutindeni sunt azi și la Curtea de Argeș pentru a se ruga la Mănăstirea cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Corespondentul nostru, Constantin Pașol, ne-a informat că slujba de Sfânta Maria și programul liturgic, de ziua hramului, a început în această dimineață la ora șapte, când a avut loc sfințirea apei, Taina Sfântului Maslu și Sfânta Liturghie, în Aghiasmatarul din fața Catedralei Arhiepiscopale. 

În tot acest timp, pelerinii s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia și au fost miruiți, iar acestea se întâmplă până spre seară.

Pelerinii ajung la acest lăcaș sfânt de Sfânta Maria Mare pentru a se regăsi și a intra în strânsă legătură cu Dumnezeu și Sfânta Fecioară chiar cu câteva zile mai devreme și participă la slujbe.

Aseară, a fost oficiată, slujba vecerniei, litia, acatistul și utrenia, de către părintele protosinghel Caliopie Ichim – consilier eparhial, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii prezenți la rugăciune s-au închinat la moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia care au fost așezate la intrarea în Paraclisul Mănăstirii Argeșului.

CONSTANTIN PAȘOL