-

Mai multe comune din judeţul Vaslui vor avea dispensare medicale moderne, construite prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Vestea este cu atât mai bună pentru vasluieni cu cât, chiar în prezent, 10.000 de locuitori din patru localităţi nu au medic de familie, după ce specialiştii au plecat din sate, motivând lipsa condiţiilor. Investiţiile îşi propun să atragă medici în număr cât mai mare în mediul rural.

23 de comune din judeţul Vaslui vor avea dispensare medicale moderne construite prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Vestea a fost confirmată de reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui, care au precizat că este pentru prima dată când un program naţional oferă fonduri pentru construcţia de dispensare medicale în mediul rural.

Investiţia se dovedeşte cu atât mai utilă, cu cât medicii de familie care au plecat din comunele judeţului au invocat de fiecare dată lipsa de condiţii în care sunt nevoiţi să lucreze.

Realizarea de cabinete medicale moderne, aşadar, ar putea readuce medicii la ţară, cred autorităţile. În prezent sunt patru comune cu peste 10.000 de persoane care nu au medici de familie.

Sursa: rador