-

Vânătorii vor goni urşii în pădure şi este posibil să fie montate garduri electrice pe autostradă, în anumite zone, ca să împiedice animalele să ajungă pe şosea, după ce doi urşi au fost găsiţi morţi pe A1.

Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, a convocat luni o şedinţă de urgenţă cu câţiva directori, în care s-au discutat posibile soluţii ca să nu mai moară urşi pe A1. Potrivit sursei citate, numărul de urşi din judeţul Sibiu este cu 50 la sută mai mare decât anul trecut, ceea ce înseamnă că a crescut la 1.200 de exemplare în 2018, faţă de 800 cât erau în 2017.

Potrivit prefectului judeţului Sibiu, cei doi urşi care au murit pe A1, fie au părăsit pădurea, deoarece le era foame şi căutau ghinde, fie au fost deranjaţi de o partidă de vânătoare, care ar fi avut loc în zonă.

Adela Muntean susţine că şi ea s-a întâlnit cu un urs, în timp ce circula cu maşina pe Transfăgărăşan, în timpul inundaţiilor din această vară.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, va monta indicatoare rutiere cu avertizarea "Atenţie, animale!" pe autostrada A1, în zona în care doi urşi au fost omorâţi după ce au fost loviţi de maşini.

Indicatoarele vor avea rol preventiv, ele urmând să atenţioneze şoferii asupra unor potenţiale pericole generate de animalele care pot apărea pe autostradă.

Măsura a fost anunţată după ce un urs a fost lovit mortal, în noaptea de duminică spre luni, de o maşină, după ce a pătruns într-un tunel de pe autostrada A1, pe raza judeţului Sibiu.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un alt urs a fost omorât pe autostrada A1, la o distanţă de circa şase kilometri de locul în care s-a produs al doilea eveniment.

Mai mult pe Agerpres
Sursa Foto: erepublik.com