-

Pesta porcină africană a fost adusă în județul Buzău din cauza neglijenței unor persoane din Tulcea și Buzău, au precizat autoritățile sanitar-veterinare din județ. 

În judet au fost confirmate doua focare.

O persoana din Tulcea si-a vizitat in urma cu o luna rudele din satul Panatau. Omul nu a adus carne de porc din zona in care exista confirmata pesta porcina africana, insa virusul se transmite si prin hainele sau pe masini.

La doua saptamani, porcul din gospodaria din Panatau s-a imbolnavit, oamenii au sarcificat animalul si au dat din carne si unor rude din satul Lunca. In ambele gospodarii a fost confirmata astazi pesta porcina africana.

In acelasi timp, spune prefectul Carmen Ichim, a fost demarata de catre Politie si o ancheta pentru a se stabili modul in care a fost adusa pesta porcina africana la Buzau.

Autoritatile sanitar-veterinare din Buzau trec la dezinfectarea ulitelor din focare, vor fi montate covoare dezinfectoare la intrarea in focar, se va tine sub stricta atentie efectivul de suine si vor fi impuse restrictii de circulatie a animalelor intre localitati.

CRISTINA MOISE

Citește și Sfatul medicului, în caz de infecție cu pesta porcină