-

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va desfășura în zilele de 12,13 și 14 septembrie a.c. în municipiile Botoșani și Dorohoi și orașul Saveni, o activitate interactivă cu copiii.

Evenimentul are un rol educativ în domeniul situațiilor de urgență.

Actiunea, intitulata „Caravana pompierului Sam”, este organizata pentru a marca „Ziua Pompierilor din România”, care se sarbatoreste în fiecare an, pe 13 septembrie.

Activitatea va consta în parcurgerea unui traseu aplicativ pentru copii, respectiv: startul – o usa care simbolizeaza intrarea într-o locuinta, un tunel (care sa imite deplasarea într-o încapere plina cu fum), urcarea pe un tobogan pentru salvarea de la înaltime a unei „victime”, transportul acesteia în cortul de acordare a primului ajutor calificat, alergarea printre jaloane si stingerea unui incendiu imaginar.

Copiii vor fi echipati în costume de protec?ie, confec?ionate pe grupe de vârsta, puse la dispozitie de ISU Botosani.

Misiunile de salvare vor fi „conduse” de mascota inspectoratului, pompierul Sam.

„Caravana pompierului Sam” se va afla pe 12 septembrie, între orele 10.00 – 14.00 în municipiul Dorohoi, pe Pietonalul Grigore Ghica, pe 13 septembrie, între orele 10.00 – 14.00 – orasul Saveni, Pietonalul din fata Primariei Saveni, iar pe 14 septembrie, între orele 10.00 – 14.00 – municipiul Botosani, Pietonalul Unirii, în fata Muzeului Judetean Botosani.

GINA POENARU

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli