-

Numărul cetățenilor din judetul Olt diagnosticați cu gripă este în continuă creștere, infecțiile respiratorii fiind mai multe cu peste 20 de procente, în acest județ din partea de sud a țării.

Potrivit purtatorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, în ultimele zile, 17 oameni au fost diagnosticati cu gripa, dintre care noua primesc îngrijiri medicale de specialitate în prezent pe Sectia de Boli Infectioase a SJU Slatina. Si infectiile respiratorii fac ravagii în Olt, frecventa îmbolnavirilor înregistrând o tendinta de creste cu peste 20 de procente.
Vremea cada din ultima perioada a dus la o creste a incidentei infectiilor respiratorii în rândul oltenilor. Numai în prima saptamâna din februarie au fost înregistrate 1.545 cazuri de infectii respiratorii, dar si 537 de pneumonii, cu 95 de internari.
Potrivit datelor furnizate de reprezentantii DSP Olt, frecventa îmbolnavirilor a înregistrat o tendinta de crestere cu peste 20 de procente fata de media ultimelor trei saptamâni.
Tot în aceasta saptamâna au fost confirmate patru cazuri noi de gripa, numarul oltenilor afectati în acest sezon ridicându-se la 17.
Medicii slatineni spun ca oltenii diagnosticati cu gripa au prezentat febra, astenie, cefalee, tuse, rinita, coriza si stare generala alterata. Toti oamenii carora li s-au prelevat probe si au fost diagnosticati cu gripa de catre specialistii Institutului Cantacuzino Bucuresti nu erau vaccinati. Specialistii DSP Olt spun ca vaccinarea ramâne cea mai sigura si eficienta masura profilactica.

AUtor: LAURA STOICAN