-

Azi, 18 septembrie, la 170 de ani de la compunerea imnului național în Șcheii Brașovului, "Deșteaptă-te Române" va răsuna în Piața Sfatului din Brașov.

Brașovenii sînt așteptați astăzi în Piața Sfatului, de la orele 17.00 să intoneze la unison imnul României. La eveniment participă juni din Șcheii Brasovului și Brașovechi, ansamblul Măgura, iar Corul Corona Melos al Liceului de Muzică Tudor Ciortea din Brașov și alți soliști vor cînta pentru public muzică națională și cîntece patriotice. Pe scena din Piața Sfatului va fi interpretată în premieră melodia "Pentru tine, Românie!".

Seara dedicată imnului național se încheie la orele 19.00.

Amintim că, în mai 1848 în gradina preotului Bonifatie Pitiș, din Schei, Andrei Muresianu și Gheorghe Ucenescu s-au înțeles între ei să compunaă un imn patriotic care sa contribuie la redeșteptarea naționala a poporul român din Transilvania prin caracterul patriotic și mobilizator.

Astfel a fost compusă poezia "Un răsunet", iar ca melodie a fost aranjata priceasna "Din sînul maicii mele" a lui Gheorghe Ucenescu. Așa s-a născut imnul ,,Deșteaptă-te Române"

Sursa: monitorulexpres.ro
Sursa Foto: monitorulexpres.ro

Află tot ce trebuie să știi despre monturi - diagnostic și tratament