-

Proiectul Edward este un proiect susţinut de Comisia Europeană, care are drept scop reducerea numărului persoanelor decedate și rănite în accidentele produse pe drumurile din întreaga lume.

Anul acesta, ”EDWARD” s-a desfășurat pe 19 septembrie iar scopul propus a fost ca această zi să fie ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri vrânceni s-au alăturat ieri demersului european şi au desfășurat activități în trafic pentru conştientizarea participanţilor la trafic asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei şi atingerii scopului proiectului.

Activităţile preventive au avut ca scop îmbunătăţirea nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

Astfel, ieri, în jurul orei 07.59, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Brașov, în timp ce conducea un autoturism pe DN 23, sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,43mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Tot ieri în jurul orei 16.22, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic, pe Bulevardul Independenței, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Militar Focșani, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Pentru a preveni implicarea în evenimente negative, polițiștii vrânceni recomandă participanţilor la trafic să nu conducă autovehicule dacă au consumat alcool şi să nu se urce în maşină cu cineva care conduce sub influenţa alcoolului.

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

Sursa: monitoruldevrancea.ro
Sursa Foto: ziare.com

Citește și Sfatul medicului, în caz de infecție cu pesta porcină