-

Vizitatorii cu biciclete sau trotinete beneficiază, în weekend, de acces gratuit în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde în mod normal un bilet de acces costă 17 lei.

Potrivit unui comunicat,”Muzeul ASTRA se aliniază în acest sfârşit de săptămână la acţiunile desfăşurate cu prilejul Săptămânii Mobilităţii. Prin urmare, în acest weekend, 22-23 septembrie, vizitatorii care vor veni în Muzeul în aer liber să se plimbe pe bicicletă sau trotinetă vor avea acces gratuit. Recomandăm celor interesaţi să facă aceste plimbări ”pe două roti„ în mod responsabil şi fără viteză”, a declarat purtătorului de cuvânt al Muzeului ASTRA, Cosmin Călinescu.

Potrivit sursei citate, după acest weekend, programul destinat plimbărilor cu bicicleta revine la normal în Muzeul în aer liber, între orele 8.00 - 10.00 şi 18.00 - 20.00.Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este considerat cel mai mare muzeu de acest fel din România. Muzeul în aer liber se întinde pe o suprafaţă de 96 de hectare, din care expoziţia propriu-zisă ocupă 42 de hectare.

Vizitatorii au la dispoziţie două restaurante, două pensiuni, un spaţiu de joacă, un centru de informare turistică, patru parcări, peste zece kilometri de alei, numeroase locuri de popas, spaţii destinate demonstraţiilor practice şi târguri gastronomice sau la care sunt invitaţi meşteşugari din ţară şi străinătate.

Sursa:agerpres.ro
Sursa foto:evz.ro

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă