-

Direcţia Silvică Vaslui ia măsuri împotriva proprietarilor de păduri care nu au încheiat contracte pentru paza acestora şi permit, din cauza acestei neglijenţe, furtul de lemn. 

Direcţia Silvică Vaslui şi-a propus ca până la finele acestui an în judeţ să nu mai fie nicio suprafaţă de pădure fără pază asigurată. Din cele 10 mii de hectare de pădure privată rămasă până acum fără pază din cauză că deţinătorii, în mare parte, nu au actele de moştenitor în regulă, Direcţia Silvică a anunţat că a reuşit între timp preluarea a 5 mii de hectare. Suprafeţele au fost identificate, s-au încheiat acte de constatare cu unităţile administrativ-teritoriale şi s-a trecut efectiv la paza zonei împădurite.

Speranţa este ca până la finele anului să fie preluate şi celelalte 5 mii de hectare de pădure privată existentă în judeţ, căci în lipsa pazei, mai ales în pragul iernii, hoţii de lemne vor tăia nestingheriţi din arbori. Trebuie spus că la nivelul judeţului Vaslui a mai rămas în prezent doar 13,6% suprafaţă împădurită. 

RADOR

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă