-

Autorităţile şi pompierii din judeţul Teleorman se confruntă cu riscul producerii de incendii de vegetaţie uscată, după seceta severă care a lovit zona, în ultimele luni.

La începutul acestei săptămâni, doar într-o singură zi, s-a intervenit la 12 focare.

Un exemplu în acest sens este chiar comuna Brânceni, localitate aflată la doar 12 km de Alexandria. Aici a avut loc unul din numeroasele incendii de vegetaţie uscată izbucnite în ultimele zile.

Focul de aici a fost stins la timp de pompierii militari teleormăneni, înainte de a produce pagube uriaşe şi spun acest lucru pentru că incendiul ameninţa să se propage la o cultură de porumb care se întindea pe o suprafaţă de peste 100 de hectare.

De altfel, conform reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman aceasta este una din problemele grave pe care le pot cauza incendiile de mirişte: extindera la culturile agricole din apropiere.

În plus, astfel de arderi necontrolate, care se manifestă pe lângă drumurile publice pun în pericol circulaţia rutieră din cauza vizibilităţii reduse provocată de fum.

Principalele cauze de producere a incendiilor de vegetaţie sunt ţigările nestinse aruncate la întâmplare sau focurile în aer liber rămase nesupravegheate.

De aceea, reprezentanţii ISU Teleorman fac apel atât la cetăţeni, cât şi la conducerile unităţilor administrativ-teritoriale să dea dovadă de responsabilitate şi să ia toate măsurile care se impun pentru stoparea acestor arderi necontrolate

Sursa: rador

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă