-

Habitat for Humanity România și primaria comunei constănțene Cumpăna vor construi 8 case pentru 8 familii cu venituri reduse.

La deschiderea șantierului din Cumpăna au participat doamna primar ec. Mariana Gâju împreuna cu cei peste 240 de voluntari, între care și campioana olimpică la maraton Constantina Diță. Inițiativa se înscrie în cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2018.

Șantierul Habitat for Humanity din Cumpăna va găzdui, în fiecare zi, 240 de voluntari, veniți de departe să dea o mână de ajutor celor 8 familii din comunitate. 

De-a lungul celor 5 zile, sute de oameni vor ridica împreună cu cele 8 familii primele lor locuințe decente. În prezent, familiile care se vor muta în casele construite la BIG BUILD locuiesc în condiții foarte precare fie în case supraaglomerate sau construite din materiale improprii, unele dintre ele având nevoie de reparații urgente, altele cu bucătăria sau cu toaleta în curte. Cele 8 familii lucrează și au venituri stabile, însă mult prea reduse pentru a-și permite o chirie decentă sau un credit imobiliar.

Sursă: Comunicat Primăria Cumpăna