-

Consiliul Judeţean Harghita a aprobat astăzi, în şedinţă extraordinară, alocarea sumei de 2,8 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor depuse de cultele religioase recunoscute din judeţ.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilierii judeţeni, din suma de 2,8 milioane de lei sunt finanţate 113 proiecte depuse de parohii romano-catolice, reformate, unitariene şi ortodoxe.

Banii vor fi folositi pentru renovări, reabilitări sau consolidări ale unor lăcaşuri de cult sau case parohiale, construirea de capele, instalarea de sisteme de încălzire, repararea unor orgi sau a unor orologii din biserici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba , a precizat că a solicitat Secretariatului de Stat pentru Culte să modifice hotărârea de guvern prin care consiliile judeţene pot acorda astfel de finanţări, pentru a putea fi sprijinite şi activităţile conexe ale cultelor, cum ar fi înfiinţarea taberelor creştine, care, în opinia sa, ar fi în beneficiul tinerilor din Harghita şi din ţară.

Sursa: rador