-

Lacul de acumulare de la Colibița, în jurul căruia s-a dezvoltat și o stațiune de interes local, va fi golit pentru execuția unor lucrări la baraj.

Însa acest lucru se va face treptat si nu în totalitate, au dat asigurari reprezentantii Administratiei Bazinale Somes-Tisa si ai firmei Aquaprim, care elaboreaza documentele pentru accesarea finantarii europene.

Acestia au spus ca golirea lacului va dura sase luni, se va face din luna septembrie pâna în luna martie, treptat, si nu în totalitate. Specialistii celor doua institutii nu au putut avansa data exacta în care se va întâmpla acest lucru, însa subprefectul Ciprian Ceclan a spus ca îsi asuma ca termen posibil de începere efectiva a golirii lacului toamna anului 2019 si iarna lui 2020, cu mentiunea ca lacul de acumulare va fi golit doar în proportie de 80%, nu vor muri pestii si nici nu se vor mânca între ei.

De asemenea, nu va fi afectata alimentare cu apa a orasului Bistrita, iar sezonul estival nu va fi compromis mai mult de o vara.
Pentru lucrari la barajul de la Colibita si regularizarea râului Bistrita Ardeleana se acceseaza 27 de milioane de euro, bani europeni.

CRISTIANA SABĂU