-

Polițiști criminaliști și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare au efectuat în data de 15 octombrie șase percheziții.

Acestea au vizat controlul exploatarii, depozitarii, comercializarii si transportului de material lemnos, pe raza judetului Satu Mare.

În urma activitatilor desfasurate, s-a stabilit faptul ca sapte barbati, cu vârste cuprinse între 29 si 58 de ani, din judetul Satu Mare, în perioada martie – iulie 2018 ar fi taiat fara drept si ar fi sustras peste 1 300 de arbori de diferite specii si dimensiuni, în volum ce depaseste 710 mc lemn de lucru si de foc, în valoare totala de aproximativ 460 000 de lei.

Cu ocazia efectuarii perchezitiilor imobiliare au fost indisponibilizate trei autoutilitare, ce ar fi fost folosite de suspecti la sustragerea materialului lemnos, un ferastrau circular vertical tip banzic, sase motoferastraie, trei securi, precum si 12.50 mc lemn de lucru bustean, de esenta stejar si 10,359 mc lemn de foc.

Fata de persoanele suspectate s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore, urmând ca astazi 16 octombrie sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

SERGIU PODINĂ