-

Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, a organizat o întâlnire de lucru pe tema stării DN 7, acoperit, pe porțiuni întinse, cu un strat consistent de mâzgă, care pune în pericol la modul serios traficul pe acest drum național.

La întâlnire au fost convocati constructorii Culoarului 4 CFR Curtici - Simeria, care, prin natura muncii prestate beneficiaza de mai multe cai de acces din DN 7 spre organizarile de santier, proprietarii balastierelor si carierelor de piatra dispuse de-a lungul DN 7 si care, la rândul lor, au acces pe drumul national, reprezentantii DN 7, respectiv dl Cristian Ispravnic, seful DRDP Timisoara, inspectorul sef al IPJ ARAD, cms. sef Ioan Tamas, cms. sef Daniel Borta, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere al IPJ Arad, responsabil DN 7 - Zona Lipova si comisarul sef al Garzii de Mediu Arad, dl Sorin Bradicean.

În urma analizarii situatiei din teren, s-au dispus câteva masuri imediate, respectiv: spalarea portiunilor de sosea acoperite cu mâzga, respectarea, de catre constructorii cailor ferate si a tuturor celorlalte firme cu acces în DN 7 a prevederilor din autorizatiile de mediu conform carora se impune instalarea unor statii de spalare a camioanelor cu acces în DN7, respectiv autorizarea a doua sau trei puncte de acces importante în drumul national, alese de constructori. Nu în ultimul rând, s-a stabilit si necesitatea devierii traficului de camioane care transporta agregate, de pe DN 7 pe rute ocolitoare.

Florentina Horgea, Prefectul Judetului Arad. Spune ca "intereseaza în mod deosebit securitatea traficului, drept care s-a considerat ca se impun cu prisosinta anumite reguli si repere pentru asigurarea unei stari optime a DN 7 in conditiile in care sunt anuntate ploi, vreme nefavorabila, astfel ca nu putem admite ca pe drumul national sa aiba loc situatii nedorite, atâta timp cât, cu un efort concertat din partea tuturor celor prezenti astazi aici, acestea pot fi prevenite”.

IOAN SUCIU