-

Poliţiştii vor protesta în faţa Ministerului de Interne pe 7 şi 8 februarie. Vasile Zelcă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor spune că data a fost aleasă pentru a coincide cu o reuniune a miniştrilor europeni.

„În perioada 7 – 8 februarie 2019, la București va avea loc reuniunea informală a Consiliului Justiției și a Afacerilor Interne, la nivel de miniștri din cadrul Uniunii Eutropene. Cu această ocazie ne-am hotărât să organizăm o pichetare a sediului Ministerului de Interne pentru a transmite un semnal de alarmă și către Uniunea Europeană. Vom aduce la cunoștință problemele cu care ne confruntăm din 2009, de când trăim această degringoladă a legilor salarizării bugetare, ba salarizare unică, se schimbă după aceea pentru că nu mai este unică, pentru că unii s-au îndestulat – vezi politicienii și alte categorii socio-profesionale, iar alte categorii au rămas de izbeliște”, a declarat Vasile Zelcă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Constanţa.

Pe lângă problemele de natură salarială, poliţiştii au şi nemulţumiri legate de logistică, spune Vasile Zelcă.

„Avem aceste autospeciale noi care au venit în ultimul timp și care sunt vai mama lor din punct de vedere al motorizării – motor de 900 cmc pe o mașină de poliție – vă dați seama? Eu trebuie să urmăresc hoți cu această mașină. Acele veste anti-înjunghiere care au fost date cam una la nouă polițiști. Facem trageri la sorți efectiv, cine să ia acea vestă anti-înjunghiere. De asemenea, doamna ministru nu știe faptul că pe lângă dotare, o componentă esențială este salarizarea. Dacă nu vrem corupție, ne trebuie o salarizare cel puțin decentă. Noi suntem ținuți în această degringoladă legislativă și trebuie să dăm în judecată SNPPC, BTIPJ Constanța – avem pe rol 12 procese din care am început să câștigăm pe linie de salarizare. În loc să îmi văd de treaba mea ca polițist, stau să dau statul în judecată ca să aplice legea”, a completat Vasile Zelcă.

Sursa: radioconstanta.ro
Sursa Foto: realitatea.net