-

Reabilitarea unei clădiri de patrimoniu a fost amânată aproape doi ani pentru că abia la a cincea licitaţie s-a înscris o firmă specializată în acţiuni complexe de restaurare.

Chiar şi aşa, cele mai dificile lucrări vor fi realizate de muncitori aduşi din Italia. Corespondentul nostru Mihai Bădescu transmite.
Contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului de Artă din Drobeta-Turnu Severin era semnat în 2017. Trebuie adusă la bun sfârşit o lucrare complexă de restaurare a unui obiectiv de patrimoniu, construit de arhitecţii italieni la finele anilor 1800. Abia după patru licitaţii eşuate, la care nu s-a înscris nimeni şi aproape doi ani de aşteptare, autorităţile din Mehedinţi au reuşit să găsească o firmă, care să proiecteze şi ulterior să reabiliteze acest veritabil monument arhitectonic.

Este vorba de o firmă din Italia, care va aduce restauratori din peninsulă, pentru că în România ei sunt greu de găsit. Reprezentanţii acesteia spun că şi muncitori care să lucreze în construcţii este tot mai greu să găseşti la noi. Tot din această cauză, la Consiliul Judeţean Mehedinţi lucrările la multe din investiţiile derulate prin proiecte europene întârzie, pentru că societăţile nu se înscriu la licitaţii din lipsă de forţă de muncă.