-

Un elev al unei şcoli din oraşul Brăila a fost diagnosticat cu TBC, iar medicii vorbesc despre încă un caz, aflat în curs de confirmare.

Elevul care a fost diagnosticat cu TBC are 14 ani şi este în clasa a şaptea la Şcoala „Nikos Kazantzakis”. În prezent, el este internat la Spitalul Judeţean din Brăila, la secţia de Boli Infecţioase, potrivit Mediafax.

La unitatea de învăţământ din centrul oraşului a mai fost înregistrat un caz de TBC, luna trecută.

Inspectorul şcolar general, Cătălin Canciu a declarat : Monitorizăm situaţia, dar măsuri poate lua Direcţia de Sănătate Publică. Primul caz a fost în 22 aprilie, al doilea caz a apărut în 20 mai şi astăzi se vorbeşte de al treilea caz, fratele unui bolnav, elev şi el la şcoala din Brăila.

Rezultatele analizelor care i-au alertat pe elevii şi profesorii şcolii au venit săptămâna aceasta. Copilul diagnosticat cu TBC lipsea de la şcoală de câteva săptămâni, iar în interiorul unităţii a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

Aceasta vizează circa 120 de elevi şi 30 de profesori.

Surse apropiate din anchetă spun că în şcoală există mai multe suspiciuni de TBC, ceea ce ar putea duce la instituirea carantinei. În cazul în care şcoala din Brăila va intra în carantină, cursurile vor fi suspendate.

Sursa : mediafax.ro

Sursa foto: pixabay.com