-

Spitalul Judeţean Vâlcea a primit săptămâna aceasta de la Consiliul Judeţean, din excedentul bugetului judeţului, peste 520 de mii de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă.

Între alte aparate se va afla şi un ecograf, care să le înlocuiască pe cele foarte vechi folosite în prezent.

'Anul acesta este a treia sau a patra oară când alocăm direct fonduri pentru Spitalul Judeţean. Vom achiziţiona acum un ecograf de înaltă performanţă, în valoare estimată de 450.000 de lei, o staţie medicală de aer comprimat pentru Neonatologie. Acolo avem nevoie de această staţie pentru ca viaţa copilaşilor să nu fie pusă în pericol. Tot la Neonatologie vom lua şi două sisteme de suport respirator Bubble, în valoare totală de 24.000 lei', a anunţat, vineri, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu. 

El a precizat că tot din bugetul judeţului au fost alocaţi bani şi pentru începerea lucrărilor de modernizare a secţiilor Boli Infecţioase şi Dermatologie, care nu au putut fi prinse în proiectul de reabilitare a Spitalului Vechi, imobil intrat de câteva luni în reparaţii capitale cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. 

'Am alocat suma de 70.000 de lei pentru întocmirea documentaţiei tehnice pentru obiectivul de investiţii 'Reabilitare, modernizare şi dotare a secţiilor din clădirea C6 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea'. Ştiţi foarte bine că printre cei 426 de miliarde lei pe care-i investim în Spitalul Vechi, avem Secţia de Infecţioase şi Secţia Dermato, unde nu a existat, la momentul respectiv, posibilitatea să fie prinse în proiect. Ne-am luptat şi am mers la Compania Naţională de Investiţii şi vom depune acest proiect şi vom face şi acest corp al spitalului', a mai spus Rădulescu. 

AGERPRES

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.