-

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iacobeni, au intervenit la un incendiu anunțat la 112.

S-a intervenit cu două autospeciale de stingere, două motopompe şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, situată pe un drum forestier, într-o margine a comunei Iacobeni. 17.08.2019, ora anunţării la 112 - 7:48

La sosirea echipajelor, casa, construită din lemn, ardea generalizat, şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la fondul forestier, aflat în imediata vecinătate.

Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 70 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, acesta a refuzat transportul la spital.

Au ars casa de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, elemente de mobilier, obiecte de uz casnic şi documente personale.

Flăcările au izbucnit din interiorul locuinţei, cel mai probabil din cauza jarului sau scânteilor provenite din soba cu acumulare de căldură, supraîncălzită.

Incendiul a fost lichidat la ora 9:22, iar pompierii au salvat fondul forestier.