-

Pe faleza Dunării din Tulcea începe diseară Festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle Rowmania. Este un eveniment iniţiat de Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23".

Timp de trei zile sunt programate parade, concursuri, concerte, conferinţe. În festival este inclus un târg de gastronomie locală, care va începe la ora 12:00 pe faleză. Parada canotcilor pe Dunăre şi salutul publicului adresat de Ivan Patzaichin vor fi urmate de concertele susţinute de Haraszti Ádám Projekt, Am fost la munte şi mi-a plăcut şi de Phoenix. Mâine, RowmaniaFEST va continua cu ateliere pentru copii, dar şi vernisajul unei expoziţii de fotografie, finala concursului "Descoperă ROWmania" şi competiţia pescărească "Ivan Patzaichin". Întâmpinarea participanţilor la Turneul Internaţional al Dunării este un alt punct important al evenimentului, care are drept obiectiv încurajarea turismului lent.
Ivan Patzaichin: „Turistul de genul ăsta nu vine pentru jumătate de zi să facă o tură de deltă şi să se întoarcă înapoi. El vine pentru câteva zile, adică minim trei zile - patru zile şi atunci orice zi n plus pentru localnic înseamnă o sumă de bani în plus”.
Duminică, cea de-a noua ediţie a RowmaniaFEST va fi în sărbătoare şi va marca Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, prin Conferinţa Naţională "Apele Unite ale României", care va aduce în prim-plan modele de succes de gestionare a apei, una dintre cele mai importante resurse.

RADOR

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.