-

Un copil a ajuns la spital, după ce a făcut atac de panică, în timpul unor percheziţii desfăşurate joi dimineaţă, în cartierul Noua. Micuţul este fiul consilierului judeţean, Andrei Kadas.

Mascaţii au ajuns la locuinţa de la numărul 33 puţin înainte de ora 7:00 şi au pătruns în casa fostei soţii a consilierului judeţean. Acesta din urmă spune că poliţiştii au greşit, deoarece ar fi trebuit să descindă la acelaşi număr, dar la litera G. Poliţiştii spun însă că mandatul a fost pus corect în aplicare.
"Poliţiştii au acţionat în baza mandatelor de percheziţie domiciliară pe care le aveau, exact la adresele scrise în acele mandate. Pot să afirm şi să susţin faptul că poliţiştii au acţionat legal, au pus în executare acele mandate de percheziţie domiciliară doar la adresele la care aveau autorizare", a declarat Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.
Consilierul judeţean, Andrei Kadas spune că, datorită modului în care s-a făcut percheziţia, copiii săi au avut de suferit.
"În dimineaţa aceasta au sosit la adresă fără nici un semnal acustic, fără să sune la sonerie, să strige, să întrebe. Au sărit gardul, au dat buzna în casă, au intrat peste fosta mea soţie şi cei doi minori. Copiii s-au refugiat într-o cameră, foarte speriaţi. Băiatului i s-a făcut rău", a precizat Andrei Kadas.
Poliţiştii îl căutau, de fapt, pe Cătălin Alexe, interlop cunoscut încă de pe vremea găştilor din cartierul Noua de la mijlocul anilor '90. Acesta a fost coleg de şcoală generală cu consilierul judeţean, iar părinţii lui Alexe sunt acum vecini cu fosta soţie a lui Kadas.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei a precizat că în acest moment ancheta este în desfăşurare şi nu poate oferi mai multe detalii, însă, la finalizarea acesteia, va oferi răspuns la toate întrebările care apar în urma acestor percheziţii.
Vă reamintim că joi dimineaţă poliţiştii braşoveni, sub îndrumarea unui procuror, au efectuat mai multe percheziţii imobiliare în Braşov, precum şi în judeţele Vâlcea şi Brăila, dar şi în Ungaria şi Germania. Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de infracţiuni informatice pe teritoriul Statelor Unite.

RADOR

Foto: Pixabay