-

Autorităţile sanitare din judeţul Hunedoara au făcut un apel la calm şi discernământ în relaţia cu persoanele care s-au întors din Italia.

Apelul vine în contextul în care doi cetăţeni, un italian şi un român, s-au confruntat cu incidente legate de slaba informare a oamenilor despre modul de transmitere a noului coronavirus.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău, spune că un cetăţean italian care locuieşte în comuna Brănişca a avut probleme cu mai mulţi săteni care i-ar fi spus să nu mai revină în localitate. Situaţia s-a calmat la intervenţia preotului din sat, care s-a oferit să îl găzduiască pe italian, mai ales că acesta a mai locuit în comună.
Un alt incident a avut loc la Deva, unde un şofer român care venise cu un TIR din zona Bari, Italia, a reclamat la 112 că nu îşi poate spăla maşina din cauza personalului de la o spălătorie auto care s-ar fi temut de coronavirus.
Cetăţenii care vor să cunoască amănunte despre cum se pot apăra de infecţia cu coronavirus sau despre cei care revin din Italia se pot adresa direct DSP Hunedoara, la numărul de telefon 0254.225.242.
Conform datelor oficiale, în judeţul Hunedoara nu există nicio persoană suspectă de infectare cu virusul COVID-19. 79 de persoane sunt izolate la domiciliu pentru 14 zile, după ce au revenit din regiunile italiene Lombardia şi Veneto sau din China continentală.

RADOR
Foto: Pixabay