-

Incinerarea tuturor celor peste 14 mii de oi ce au murit pe nava eşuată în portul Midia se va încheia peste două săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor societăţii care se ocupă cu această operaţiune, cadavrele oilor sunt aduse la un incinerator din judeţul Tulcea sub supraveghere sanitar veterinară. Iar de vineri până acum au fost arse aproape 1.800 de cadavre, echivalentul a 65 de tone, a precizat pentru RRA prefectul de Tulcea, Alexandru Iordan: „Capacitatea este de 40 de tone/zi, dar, din discuţiile purtate cu administratorul societăţii care deţine acest incinerator, nu se vor arde mai mult de 24 de tone/zi. Am luat legătura cu toate instituţiile abilitate, cu DSVSA Tulcea, cu Garda de Mediu Tulcea, în permanenţă suntem prezenţi acolo şi verificăm tot ceea ce presupune legalitatea aceste operaţiuni.”
Între timp se lucrează non stop pentru descărcarea cadvrelor animalelor din vaporul de transport, însă operaţiunea este dificilă pentru că sunt zone unde distanţa dintre punţi este de doar un metru. Însă, potrivit Administraţiei de Apă Dobrogea-Litoral, până acum calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată. Experţii au făcut monitorizări încă din noiembrie anul trecut şi au constatat că probele de apă prelevate se încadrează în norme.

RADOR
Foto: Pixabay