-

Lucrările campaniei agricole de primăvară scot la suprafaţă nenumărate elemente de muniţie rămase de pe timpul celor două războaie mondiale.

Fie că este vorba de cartuşe, grenade sau bombe, fermierii sunt sfătuiţi să anunţe imediat autorităţile dacă fac astfel de descoperiri. Corespondentul nostru în Sălaj, Adrian Lungu transmite.
Reporter: Adrian Lungu - Cele mai multe elemente de muniţie au rămas din timpul celor două războaie mondiale şi sunt găsite accidental mai ales în timpul efectuării arăturilor sau altor lucrări agricole specifice acestei perioade - avertizează lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj. Pompierii recomandă populaţiei că la găsirea unor astfel de elemente se anunţe de urgenţă autorităţile, apelând numărul 112, iar acolo unde nu există semnal telefonic să se deplaseze până la cel mai apropiat post de poliţie. Atingerea muniţiei este strict interzisă, pentru că o simplă bruscare poate cauza o explozie de proporţii, multe din aceste cartuşe, grenade sau chiar bombe de aviaţie, găsite în ultimii ani pe teritoriul judeţului Sălaj, fiind perfect funcţionale. Zona în care este descoperită muniţia trebuie eliberată, iar autorităţile vor prelua proiectilele în vederea distrugerii în locuri special amenajate.

Rador

Foto - Pixabay