-

38.500 de lei - aceasta este valoarea amenzilor aplicate de inspectorii ITM în luna februarie angajatorilor botoşăneni certaţi cu legea.

În urma celor 89 de controale efectuate, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, între care patru avertismente şi trei amenzi, una de 20.000 de lei, pentru o persoană care muncea fără forme legale, şi două de 7.500 de lei.
Alte 65 de controale au vizat respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, unde au fost aplicate 181 sancţiuni contravenţionale, din care 179 avertismente şi două amenzi în valoare de 11.000 lei. Cele mai des întâlnite deficiente în cadrul acţiunilor de control au fost lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, neinstruirea lucrătorilor la angajare, lipsa planul de prevenire şi protecţie, neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic, neîntocmirea instrucţiunilor proprii sau nedesemnarea lucratorilor care să aplice măsurile de prim-ajutor.

RADOR
Foto: Pixabay