-

Au fost scoase toate animalele de pe nava "Queen Hind", care a eşuat în Portul Midia în noiembrie anul trecut cu 14.600 de oi la bord.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat că astăzi vor pleca spre unitatea de incinerare din judeţul Tulcea ultimele transporturi cu cadavrele animalelor descărcate de pe navă. Operaţiunea de ecarisare a durat două săptămâni şi s-a desfăşurat fără incidente de mediu, măsurile luate eliminând orice risc biologic. Valoarea contractului semnat cu firma care a executat ridicarea navei şi ecarisarea este de peste 19 milioane de lei.
Costel Stanca, directorul Administraţiei Porturilor Maritime: „Suntem bucuroşi că toată operaţiunea s-a desfăşurat în siguranţă, că n-au fost probleme nici de poluare şi nici de afectare a sănătăţii celor implicaţi. Urmează ca nava să fie preluată de către noi în condiţii contractuale şi să avem o discuţie cu reprezentanţii armatorului, pentru a vedea condiţiile în care acesta... dacă doreşte să o preia, şi să o predăm - evident, după ce vor achita toate cheltuielile aferente atât ranfluării cât şi ecarisajului.”

RADOR
Foto: Pixabay