-

Un cetăţean din comuna Mera a fost amendat de pompieri cu 2.500 de lei după ce a dat foc vegetaţiei uscate şi a provocat un incendiu care s-a extins şi la vecini.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea informează: „Joi, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Vrancea au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 2.500 lei unui cetăţean din satul Vulcăneasa, comuna Mera, după ce acesta nu a respectat măsurile ce se impun la arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi”, a precizat ISU Vrancea.

Potrivit pompierilor, incendiul provocat de acesta s-a extins la două grădini învecinate, afectând o suprafaţă de aproximativ cinci hectare.

Focul a fost stins de către reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mera şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Odobeşti.

Conform legislaţiei în vigoare, arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, acesta fiind emis prin grija primarului de către şeful SVSU sau persoana desemnată în acest sens.

AGERPRES

Foto: Pixabay