-

O gravidă venită din Italia în urmă cu două zile a născut vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, după naştere atât mama, cât şi copilul fiind în stare bună.

Potrivit managerului SJU, Teodor Sas, gravida a fost transportată la spital cu izoleta şi a intrat pe un circuit separat, care ulterior a fost dezinfectat.

'S-a prezentat la spital o persoană aflată în carantină, care urma să nască. A născut, atât doamna care a născut, cât şi copilul sunt în stare bună, sunt izolate în acest moment în salon, au intrat pe un circuit separat în cadrul spitalului, care ulterior a fost dezinfectat. S-au luat toate măsurile necesare pentru a evita orice risc de contaminare atât al pacienţilor, cât şi al personalului medical, au fost prelevate teste pentru coronavirus', a spus Teodor Sas.

El a precizat că la SJU Craiova ar mai putea apărea cazuri de persoane aflate în carantină care primesc îngrijiri medicale iar unitatea medicală va urma procedurile legale pentru evitarea oricărui risc de contaminare.

Vineri, în judeţul Dolj sunt în carantină 120 de persoane.

AGERPRES

Foto: Pixabay