-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat în zona de competenţă cincisprezece cetăţeni straini.

Aceștia au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia.
În noaptea de 13/14.03.2020, în jurul orei 00.30, la nivelul I.T.P.F. Timisoara a avut loc o acţiune privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră Oraviţa-Caraş Severin, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe Drumul Judeţean 581, în localitatea Goruia.
Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranţi din zona de frontieră către municipiul Timişoara. Şoferii maşinilor nu au oprit la semnalele poliţiştilor, motiv pentru care imediat s-a pornit în urmărirea lor, fiind solicitat sprijin de la celelalte echipaje din zonă.
Autoturismele s-au îndreptat spre străzi lăturalnice din localitatea Goruia, iar pentru oprirea lor a venit în sprijin un echipaj mix format din poliţişti de frontieră si poliţişti din cadrul Poliţiei Băile Herculane.
În urma acţiunii, cele două autoturisme au fost oprite la marginea localităţii Goruia, iar în interiorul acestora se aflau cincisprezece persoane, dintre care trei femei, doi copii şi zece bărbaţi.
În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Iran, adulţii au vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani, iar copii cu vârsta de 11, respectiv 12 ani.
Cei în cauză au fost duşi la sediul sectorului pentru cercetări, totodată poliţiştii de frontieră au extins verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi a întregii activităţi infracţionale, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii ",trecerea ilegală a frontierei de stat", la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

RADOR
Foto: Pixabay