-

Autorităţile din Constanţa vor trimite astăzi la Bucureşti mai multe propuneri de amplasare a viitorului Spital Militar mobil care va fi construit în acest judeţ.

Totodată, guvernul va dispune trimiterea unui aparat de tip PCR Real Time, care are rolul de a detecta rapid infecţia cu noul coronavirus. Aceste decizii vin în contextul în care 1.500 de românii au fost repatriaţi din Italia şi plasaţi în două centre de carantină din judeţul Constanţa.
Reporter: Sorin Cealera - Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, spune că există trei variante, propunerile urmând să fie trimise astăzi la Bucureşti. Spitalul va fi operat de personal medical militar, după modelul celui care se amplasează acum pe terenul institutului "Ana Aslan" din Otopeni. Nu s-a stabilit încă numărul de paturi de care va beneficia noul spital mobil.
George Niculescu: „Guvernul României a aprobat amplasarea unui spital de campanie în municipiul Constanţa. În momentul de faţă se analizează trei variante de amplasare, având în vedere că este nevoie de un spaţiu cât mai mare; trimitem propunerile la Bucureşti spre a fi analizate. Eu sper să începem lucru.”
Pacienţii infectati virusul KOVID-19 sunt trataţi în prezent la Constanţa în spitalul Clinic de Boli Infecţioase care dispune de 220 de paturi. Capacitatea de testare redusă în acest moment va creşte semnificativ dacă Guvernul României va dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecţia COVID-19 pentru pacienţii testaţi.
George Niculescu: „Analizăm să vedem dacă acest aparat de testare va fi pus în acest spital sau va fi suplimentată capacitatea de testare a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din municipiul Constanţa. Nu s-a luat o decizie în sensul acesta, încă.”

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 j 3