-

Dacă speculanţii încearcă să profite de criză, pieţele agroalimentare din Braşov ar putea fi închise.

Este un avertisment pe care Primăria Braşov l-a lansat de săptămâna trecută, tuturor comercianţilor din cele cinci pieţe publice ale municipiului, concomitent cu sesizarea instituţiilor de control, dacă va fi cazul. În plus, pentru a evita distanţarea socială, fluxul de aprovizionare nu se suprapune cu perioada de comercializare.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea: "Fiecare comerciant trebuie să aibă un singur client şi distanţa să fie, între comerciant şi client şi între clienţi, de minimum un metru şi jumătate, produsele trebuie acoperite cu folie, comercianţii trebuie să-şi ia măsurile de protecţie - mască, mănuşi. Vom menţine pieţele agroalimentare deschise atâta timp cât comercianţii nu vor încerca să speculeze financiar această situaţie. Poliţia locală monitorizează modul în care sunt respectate aceste reguli, şi încă nu am impus, cum fac marile magazine, e destul de complicat să avem un sistem de control al numărului de persoane din pieţe, pentru că au mai multe intrări. Tocmai de aceea, fiecare tarabă trebuie aibă afiş cu regulile ce trebuie păstrate."
Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România a decis să ţină deschise pieţele agroalimentare, după intrarea în vigoare a ordonanţei militare, pentru ca producătorii agricoli români să aiba unde să-şi vândă fructele şi legumele, iar populaţia de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete şi sănătoase.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 a 1